Madfotos
Jeg elsker at lave mad, og kan bruge lang tid på bare at finde ud af, hvad aftensmaden skal bestå af.
Jeg vælger friske råvarer, så langt, som det er muligt.
Færdigretter laver jeg aldrig, bortset fra forloren skilpadde. Det gider jeg ganske enkelt ikke lave fra bunden.
Jeg vælger friske råvarer, så langt, som det er muligt.
Færdigretter laver jeg aldrig, bortset fra forloren skilpadde. Det gider jeg ganske enkelt ikke lave fra bunden.
Jeg lægger vægt på, at maden skal smage af noget, og at det skal se ordentligt ud, når det kommer på bordet.
Her er et par fotos af noget af det jeg har hygget mig mig de seneste par år.
Der har været spørgsmål om nogle af opskrifterne, og dem sætter jeg på hen ad vejen.

31. maj 2010. Salat med hakkede rødbeder, og frisk Basilikum.

3. juli 2010. Sol over Ellinge. Opskrift via menuen øverst på siden.

4. juli 2010. Friske, sprøde, hjemmelavede Majs Chips. Opskrift via menuen øverst på siden.

1. august 2010. Søndagsfrokost. Hel sildefilet med kogte kartofler og hjemmelavet senneps-mayonnaise, øl og snaps.

16. august 2010. Det første brød, lavet i en fuldautomatisk bagemaskine. Den gik i stykker efter brød nummer 12. I dag bager jeg mine brød i en jerngryde.

3. december 2010. Omelet med grøntsager og sorte oliven.

5. december 2010. Grøntsagsomelet med sorte oliven og sprød bacon.

27. april 2011. Årets første kartoffelmad på hjemmebagt lyst grovbrød.

15. august 2011. Omvendt omelet, fyldt med friske tomater og Ementhaler.

17. april 2012. Årets første kartoffelmad, på hjemmebagt lyst grovbrød. (Grydebrød).

13. november 2013. Grydebrød, efter en ny og meget nemmere opskrift. Opskrift via menuen øverst på siden.

11. november. Grydebrød efter den nye opskrift, men her med Fuldkorns Durum Mel.

24. december 2012. Juleanden er lige taget ud af ovnen.

15. april 2015. Grillstegt, fyldt svinemørbrad.

5. maj 2015. Frokost på terrassen. Sardin på tomatkonfit, og hjemmelavet campignon-salat, øl og snaps.

18. april 2016. Æbletærter til deltagerne i Kreativ Café.

18. april 2016. Lækker salat som forret inden aftensmaden.

22. april 2016. Ja, ja. Så vidt jeg ved er øl under kontrol af Fødevarestyrelsen, og dermed er det Mad. Kan bruges som både appetiser, forret, hovedret, desert, erstatning for kaffe og Cognac, natmad og Skrub-af mad. Men jeg synes ikke om øl som morgenmad.

11. juli 2016. Kylling på Trone. Det har Bent Smed introduceret her i huset, og dem er der blevet lavet en hel del af.

7. maj 2017. Salat på rugbrød.

7. maj 2017. Fiskefilet med rejer på rugbrød.

21. maj 2017. En klassiker her i huset. Sardin på Tomat-konfit. Dertil øl og snaps.

27. maj 2017. Terrassefrokost med kold kartoffel på rugbrød, og kold grillkylling med ristet toast.

18. juni 2017. Så er den der igen.

18. juni 2016. En anden klassiker. Rugbrød let ristet, hårdkogt æg, benfri sild (skyllet fri for lage), rødløg og kapers, og lidt mayonnaise for at holde det sammen. (Som Flemming Smed plejede at sige: "Der skal klister på").

10. marts 2018. Tomatsalat a la olio. Kræver en rigtig god Olivenolie. Passer fint til så godt som alt, bortset fra havregrød.

19. april 2018. Rugbrød med torskerogn og kapers, samt salat med skinke.

8. oktober 2018. Kyllingegryde med spidskål, løg, hvidløg, tomat og timian, lige inden der bliver lagt låg på og skruet ned på lavt blus, og så simre i cirka tre kvarter. En himmelsk ret, som kan varieres i det uendelige.

9. oktober 2018. Nem og hurtig aftensmad. Der til lidt godt brød og et koldt glas hvidvin.

14. oktober 2018. Her er gjort klar til lørdagens aftensmad, lige inden kartoflerne skulle i ovnen.

11. januar 2019. Jeg har fundet og testet en opskrift, som giver sprød svær på flæskesteg i ovnen, hver gang. Selv små stykker steg fungerer den på, med en lille justering af stegetiden. Opskrift via menuen øverst på siden.

28. januar 2019. De sidste tomater fra høsten i drivhuset i 2018 blev brugt i dag. De er alle tiders i gryde-retter. Saftige og velsmagende.

2. marts 2019. Der er gjort klar. Bøffen er lige lagt på panden, så der er ikke mange minutter til det er spisetid.

7. marts 2019. Frokostret.

15. marts 2019. En gang imellem er det lækkert at smovse i mayonnaise, og det skete her på et stykke ristet toast-brød, med Tun, Kapers og masser af Lime. Pyntet med et par dråber Tomatketchup.

16. marts 2019. Salat som forret, med tomat, gul peber, grøn peber, og ristet toastbrød.

16. marts 2019. Hovedretten var en kæmpestor svinekotelet, kogt i gryde med spidskål, løg, hvidløg, timian, tomat og kapers. Dertil lun Flutes og fransk Rødvin.

24. marts 2019. Når jeg laver mad, tænker jeg lige så meget på farverne, som på smagen.

1. april 2019. En ostemad behøver ikke at se kedelig ud.

13. april 2019. Jeg plejer ellers ikke at gøre noget særligt ud af lørdagsfrokosten. Men jeg havde været særligt god, så jeg mente, at det ville være på sin plads med lidt lækkert, og det blev denne herlige grøntsags-omelet, en skive lyst brød og et glas rødvin.

14. april 2019. Tun på toast-brød. Godt med mayo, kapers og presset Lime.

14. april 2019. Efter den fyldige forret var det med at lave en lille, let hovedret. Det blev spaghetti, toppet med olie-brunet løg, hvidløg og skiver af gulereod.

15. april 2019. Frisk frokostret. Spejlæg med salat, oliven og lun flutes, og et glas af rødvinen fra i går aftes.

28. april 2019. Spaghetti med kalkun, spidskål, løg, hvidløg, timian og tomat.

3. maj 2019. Pastaskruer med et drys groft hakket Emmenthaler, Persille, Oregano og Groft Peber. Derover en lille sjat Extra Virgin Olivenolie.

6. maj 2019. Hverdagssalat til frokost. Iceberg, rødløg, gulerod, agurk, grøn peber, tomat, strimler af skinke, og hjemmebagt brød. Salaten lige dryppet med et par dråber god olivenolie.

13. maj 2019. Frokosttallerken med lidt blandet salat, Oliven, Gammeldags Spegepølse, Emmenthaler og hjemmebagt brød. Salaten fik en knivspid salt og en god sjat Extra Virgin Olivenolie.

18. maj 2019. Kyllingelår med bacon, løg, hvidløg, tomat og ærter. Efter bruning, simre-kogt i tre kvarter i gryde, med citron og Akaciehonning, på en bund af pasta.

7. august 2019. Hvorfor skal et spejæg være kedeligt?
31. marts 2020. Kalkun i Kål er en nem og hurtig og velsmagende portion. Opskrift via menuen øverst på siden.
1. april 2020. Kylling i Tomat. Opskrift via menuen øverst på siden.
2. april 2020
Kalkunsnitzel med Pasta.
14. juni 2020
Pasta med kyllingebryst og peberfrugt, ristet på panden, stænket med en god olivenolie.
28. juni 2020
En mellemting mellem en Omelet og en Æggekage.
Lille, lækker søndagsfrokost.
2. december 2020
Kyllingebryst i Laurbær, med pasta.
God, lækker og kraftig smag.
Og så er det nemt, hurtigt, billigt og sundt.
2. april 2021
Sardin i Olie på hjemmelavet TomatConfit.
30. april 2021
Kippers med rå æggeblomme og Rødløg, på groft rugbrød.

5. august 2021
Frikadeller med Hvidløg, Rosmarin, Oregano, Karry, og så ellers det man plejer at komme i Deller.
Købepasta kogt al dente, blancherede Tomater og Persille fra drivhuset, det hele godt stænket med en god Olivenolie.
23. august 2021
Paneret Kyllingebryst, og Pasta vendt med blancheret frisk Persille og Tomat.
Kyllingebrystet var vendt i Æg, Rasp og Majsmel.
Blancheringen er enkel - bare læg Tomat og Persille i sien, inden vandet hældes fra Pastaen - vend et par gange og hæld på en tallerken.
4. september 2021
Kyllingebryst marineret i Hvidvin og derefter grillet.
Salat af gode ting fra drivhuset. Agurk i tern marineret i Akaciehonning, små halve Tomater, tynde skiver Grøn Peber og frisk Persille, derover et par stænk af en god Olivenolie. Lun Baguette og fransk Rødvin.
16. januar 2022
Citronkylling.
Opskrift via menuen øverst på siden.

18. januar 2022
Kyllingebryst med ristede Mandler i Lime-sauce, og kompot af Løg, Hvidløg og Rød Peber, på en bund af Pasta.
20. juni 2022
Panerede Kyllingebryster med Grøntsags-Pasta.
12. januar 2023
Timian-Frikadeller og Pasta, med en hjemmerørt Tomatketchup, godt med Oregano.
14. januar 2023.
Brunkål med tilbehør. En stor portion, som jeg fik med hjem, efter at været gæst hos Ole Smed, som havde lavet det hele fra bunden.
14. april 2023
Langtidsstegt Lammekølle.
Der er billeder fra arbejdsgangen under "Opskrifter".
26. april 2023
Kylling på en bund af Kartofler, Hvidløg, Rødløg og Tomater.
Dejligt drysset med frisk Timian, og stænket rundhåndet med Olivenolie.
21. juli 2023
Jeg havde købt en Air Fryer, og en helstegt Kylling skuffede ikke - tværtimod.
4. august 2023
Flæskesteg med spød - meget sprød - svær fra min Air Fryer.
Det hele tilberedt samtidig giver en mærkbar besparelse på den dyre strøm.
21. august 2023
En hel Kylling i Air Fryer giver mad til mange dage.
Her er en Kyllinge-rest blevet lunet i Air Fryeren sammen med saften fra stegningen og lidt hjemmerørt fond, samt diverse grønt, og især er det Estragon, som gav en spændende smag.
1. september 2023
Air Fryer har fået stor indvirkning på mine madvaner.
Kylling kommer oftere på bordet.
I gamle dage kunne jeg sagten klare en havl Kylling til aftensmaden - men den går ikke længere.
Nu er der mad til fire dage i en Kylling.
14. september 2023
En rest fra en hel Kylling blev lunet i Air Fryer sammen med Cherry-tomater fra drivhuset, og Vindruer fra haven.
Her er det lige inden det kommer ind i varmen.